uitleg over de foto

Sterk in verbinding

De visie van Element, opgebouwd volgens de 4 elementen: aarde, water, vuur en lucht, is een krachtige metafoor voor groei, samenwerking, passie en individuele ontwikkeling.

Kwaliteitsvolle aarde doet groeien

 

Met kwaliteitsvolle aarde als basis, zorgen we ervoor dat al onze jongeren de kans krijgen om met een stevige basis door hun loopbaan te gaan. Daarnaast werken er enkel mensen in Element met een kwalificatie binnen hun (vak)gebied.

aarde

Woelige wateren zwemmen we samen door

In onze school zwemmen we samen door woelige wateren . Veel van onze jongeren en ouders, hebben al een hobbelig parcours achter de rug wanneer ze terechtkomen in Element. Ook tijdens hun loopbaan binnen Element, zijn er ups en downs. Als school willen we er samen met de context voor zorgen dat we de moeilijkheden samen kunnen dragen. It takes a village to raise a child. School en ouders hebben elkaar nodig om expertise te delen en de jongere vooruit te kunnen helpen.

water

Passie en talent vormen vuur-werk

Passie en talent vormen het vuurwerk in onze unieke setting. Wanneer passie en talent samenkomen, ben je ook in ‘je element’. Zowel voor onze leerlingen, personeel als context, is dit waar wij naar streven.

vuur

Iedereen vliegt zijn veilige vlucht

Bij ons vliegt iedereen zijn veilige vlucht door de lucht van mogelijkheden.

Leerlingen kunnen soms klaar zijn om de stap te zetten naar het reguliere onderwijs. Andere leerlingen zien we groeien doorheen de jaren tot volwaardige jongvolwassenen die klaar zijn om het werkveld in te stappen of verder te studeren. Via onderwijs en begeleiding op maat, zorgen we ervoor dat iedereen op de juiste vlucht zit.

 

Lucht

Binnen onze visie, hanteren we enkele duidelijke systemen en structuren.

Zo werken we doorheen onze volledige werking met ‘Nieuwe Autoriteit’.

Nieuwe autoriteit zorgt voor structuur, veiligheid, voorspelbaarheid en verbinding.

De jongeren weten wat de afspraken en regels zijn, zonder hierover in discussie te moeten gaan.
Personeelsleden reageren gelijklopend. De kans om relaties te herstellen staat voorop en we dagen onze leerlingen uit om oplossingsgericht na te denken.

 

na

Onze missie

Als school willen wij ons onderscheiden van andere scholen.

Wij kiezen ervoor om van ‘expertiseschool’ te spreken i.p.v. school voor buitengewoon onderwijs.

Wij willen het stigma doorbreken en bewijzen dat onze jongeren fier mogen zijn om school te lopen in Element.

Onze jongeren zijn allemaal normaal tot hoogbegaafd en kunnen vaak veel meer dan ze denken.

Aan de hand van bovenstaande visie, werken we dagelijks aan het bereiken van onze missie.

Een school voor getalenteerde jongeren met normale tot hoge begaafdheid, die een socio-emotionele kwetsbaarheid hebben, overtuigen van hun kwaliteiten om zo uit te groeien tot zelfstandige en fiere jongvolwassenen.

je